NOUTĂȚI

EVENIMENTE


.
Organizația sindicală primară a angajaţilor I.M. "Direcţia de Troleibuze Bălţi" aduce bucurie şi zâmbete într-un Matineu de Anul Nou dedicat copiilor angajaţilor

Într-o atmosferă magică, copiii angajaților Î.M. ”Direcția de Troleibuze Bălți” au fost invitați la un eveniment special de Anul Nou organizat de către Organizația sindicală primară. Matineul festiv, care a avut loc în incinta sediului întreprinderii, a fost un prilej de bucurie și comunitate pentru cei mici.

Dimineața a debutat cu sosirea entuziasmată a micuților, întâmpinați cu zâmbete calde și surprize. Organizația sindicală primară a pregătit o mulțime de activități distractive și interactive, inclusiv spectacole cu animatori oferindu-le celor mici o experiență memorabilă de sărbătoare.

Doamna Elena MAXIMCIUC, administratorul întreprinderii și președinta Organizației sindicale primare, Angela OZEROVA au luat cuvântul pentru a le adresa copiilor urări de bine și pentru a sublinia importanța familiei și a comunității în cadrul organizației.

Momentul culminant al evenimentului a fost sosirea Moșului, care a adus cadouri minunate pentru fiecare copil prezent. Bucuria și emoția au fost evidente pe fețele micuților, iar părinții au apreciat eforturile depuse în organizarea unui astfel de eveniment special pentru întreaga familie.


_______
03 ianuarie 2024

.
privind deschiderea ofertelor depuse în cadrul procedurii de achiziție

.
În noaptea de Revelion transportul public municipal va fi GRATUIT
În noaptea de Revelion, de la ora 23:00 până la ora 03:00, transportul public municipal va fi GRATUIT. O astfel de decizie a fost luată de autoritățile administrației publice locale în ajunul Anului Nou.

Astfel, în noaptea de Revelion vor circula următoarele rute de troleibuz:
• Ruta nr. 1 (1 unitate de transport)
• Ruta nr. 2 (3 unități de transport)
• Ruta nr. 3 (5 unități de transport)
• Ruta nr. 4 (2 unități de transport)
• Ruta nr. 2A (2 unități de transport)

________
18 decembrie 2023

.
În municipiul Bălți a fost lansat „Troleibuzul Magic”!
Astăzi, 23 decembrie 2023, a fost lansat „Troleibuzul Magic”, care va oferi elevilor din municipiul Bălți ocazia de a se bucura de atmosfera magică a sărbătorilor de iarnă.
Călătoria cu „Troleibuzul Magic” se realizează în baza invitațiilor. În total, Primăria municipiului Bălți a pregătit 3500 de invitații.
Punctele de plecare sunt stațiile lângă magazinul „Local” și în fața Centrului de Cultură și Tineret. „Troleibuzul Magic” va circula până la data de 6 ianuarie 2024.
_______
23 decembrie 2023

.
Sistem de salarizare bazat pe timp pentru șoferii de troleibuz
ÎM Direcția de troleibuze a stabilit un sistem de salarizare bazat pe timp pentru șoferii de troleibuz, care prevede că cuantumul salariului unui șofer depinde de timpul efectiv lucrat, ținând cont de calificarea angajatului, de calitatea muncii prestate, de durata serviciu, etc.
Pe lângă plata timpului efectiv lucrat pe linia traseului, în conformitate cu Reglementările privind salarizarea șoferilor de troleibuz, Contractul Colectiv, Codul Muncii al Republicii Moldova și alte acte legislative, sunt prevăzute și alte indemnizații salariale și anume :
  • Pentru munca suplimentară, în weekend sau sărbători;
  • Plată suplimentară pentru clasă la tariful pentru timpul efectiv lucrat: І clasa - 25%, ІІ clasa 10%;
  • Plati stimulative de pana la 30%, in functie de calitatea muncii prestate;
  • Plată suplimentară pentru vechime în muncă, conform legii;
  • Plata suplimentara pentru munca de noapte;
  • Plată suplimentară pentru timpul de nefuncționare (din vina angajatorului sau timpul de nefuncționare independent);
  • Plată suplimentară de 1000 lei tinerilor șoferi de troleibuz (plată compensație);
  • Plată suplimentară pentru sărbătorile nelucrătoare.

________
14 decembrie 2023

.
Troleibuzul „AKSM - 321” a apărut din nou pe străzile din Bălți!
După o procedură de întreținere periodică planificată de patru luni, pe străzile din Bălți a apărut din nou troleibuzul „AKSM - 321” din Belarus cu numărul 2012. Să reamintim că în urmă cu nouă ani, în 2014, 23 de astfel de troleibuze au fost puse în funcțiune în Bălți, achiziționat cu un împrumut de la Banca Europeană pentru Dezvoltare și Reconstrucție.

Lucrările de întreținere programată a troleibuzului au fost efectuate de mecanici în timpul liber, fără a afecta reparațiile în curs și măsurile preventive. Planurile Întreprinderii Municipale „Direcția de troleibuze din Bălți ” sunt de a efectua în mod constant întreținerea planificată a troleibuzelor rămase de același model „AKSM - 321”.

________
20 septembrie 2023

.
Acord cu reprezentanții BERD și E5P privind acordarea finanțării pentru implementarea unui proiect de extindere a parcului de troleibuze a municipiului Bălți
Astăzi, 14 septembrie 2023, a fost încheiat un acord cu reprezentanții Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) și ai Fondului de Parteneriat pentru Eficiență Energetică și Mediu Est-European (E5P) pentru a aloca finanțare pentru implementarea unui proiect de extindere a troleibuzului. flota municipiului Bălți și îmbunătățirea sistemului de iluminat stradal . BERD va oferi o finanțare de 4,6 milioane EUR, care va fi completată de un grant din partea Fondului Est-European pentru Eficiență Energetică și Parteneriatul de Mediu (E5P). Acest proiect face parte din programul BERD Green Cities și își propune să optimizeze utilizarea resurselor și să reducă impacturile negative asupra mediului.

Acest proiect este de o importanță critică pentru locuitorii municipiului nostru. Finanțarea oferită va permite achiziționarea a 22 de troleibuze cu baterii și îmbunătățirea sistemului de iluminat stradal. Noile troleibuze vor îmbunătăți accesibilitatea transportului public, vor extinde zona de servicii și vor oferi servicii de transport durabile.
________
14 septembrie 2023

.
Un alt troleibuz autonom va mai aparea in curand la Balti!
În Moldova a fost produs primul troleibuz cu încărcare dinamică, care parcurge autonom 70 km și îndeplinește toate standardele internaționale în acest domeniu.
Troleibuzul cu conducere autonomă a fost asamblat de inginerii de la Informbusiness, companie specializată în producția de echipamente electronice pentru transport, care este exportată în peste 170 de orașe din întreaga lume.
Fondatorul și șeful Informbusiness, Vitali Esanu, a vorbit despre realizările companiei și despre intenția de a dezvolta în continuare afacerea. În acest an, compania va furniza un troleibuz cu conducere autonomă municipiului Bălți.
________
22 august 2023

.
Aveți o aniversare, nuntă, petrecere de absolvire sau altă dată importantă?

O excursie prin orașul tău preferat cu un troleibuz, al cărui traseu îl alegi singur, este o modalitate excelentă de a sărbători vacanța într-un mod luminos și neobișnuit. Vă putem oferi o oportunitate de a decora salonul în avans cu flori, panglici și baloane. Acest eveniment va fi amintit multă vreme!

Pentru a comanda un troleibuz, trebuie să ne contactați
pe numărul 0231 7-36-90!

.
ÎM „Direcţia de troleibuze din Bălţi” i-a felicitat pe copii de Ziua Copilului!
Pe data de 1 iunie 2023, la ora 12:00, la intrarea în clădirea întreprinderii a avut loc O SĂRBĂTOARE dedicată Zilei Copilului!
Acest eveniment a fost organizat de PROFCOM pentru copiii și nepoții angajaților întreprinderii.
La program au fost prezenți clovnii care au arătat trucuri copiilor, au organizat concursuri, au jucat premii și au dat baloane.
Pe lângă clovni, la vacanță au participat și angajații companiei, care i-au bucurat pe copii făcându-le pictură pe față.

________
1 iunie 2022


.
Bălțenii vor putea achita cu cardul bancar pentru călătoriile cu troleibuzul!
   Î.M. „Direcția de troleibuze din Bălți” a startat implementarea unui proiect, care prevede posibilitatea achitării călătoriei în troleibuzele municipale cu ajutorul cardului bancar. Sistemul de taxare electronică va fi instalat pe parcursul următoarelor 2-3 luni.
   Implementarea acestei idei inovaționale s-a făcut posibilă datorită unui parteneriat rezultativ cu Moldindconbank, cu sprijinul Mastercard, fără a implica careva resurse financiare din bugetul municipal. Pentru instalarea sitemului sus-menționat, a fost contractată compania ucraineană „Symbol Transport”, care și-a creat o imagine bună în țările vecine.
   Directorul companiei a menționat că sistemul de taxare electronică acceptă plata Visa și Mastercard, la fel, pot fi aplicate și dispozitivele portabile: ceasul sau telefonul.
   La începutul perioadei de implementare, sistemul electronic va funcționa în paralel cu cel fizic.
   Vor continua să funcționeze abonamentele pentru călătoria în trasnportul public municipal, iar taxatorii vor fi angajați ca revizori, ce vor avea la ei terminalul electronic.
   Noul sistem vine, la fel, să soluționeze și problema insuficienței taxatorilor, care la monentul actual constituie 50%.
   În decursul a 2-3 luni, noul sistem de taxare electronică, va fi instalat în cele 51 de troleibuze, care circulă pe teritoriul municipiului Bălți.

________
29 martie 2023

.
Pasagerii de troleibuze din mun. Bălți ar putea plăti călătoriile folosind numărul Moldcell!
În cadrul Digital Innovation Hub of Moldova (DIH of Moldova) membrul ACETI, compania Moldcell astăzi a venit cu o soluție de digitalizare a modalității de plată în troleibuze.
Pasagerii de troleibuze din mun. Bălți ar putea plăti călătoriile folosind numărul Moldcell. Această metodă de plată este una inovațională pentru Republica Moldova și are drept scop simplificarea și accelerarea procesului de plată pentru transportul public, eliminând necesitatea tranzacțiilor cu numerar și făcându-l mai convenabil pentru abonații Moldcell.
DIH of Moldova este un proiect creat în decembrie 2021 de către ACETI, împreună cu un grup de companii IT regionale, naționale și internaționale.
DIH of Moldova este implementat în cadrul Proiectului Tehnologiile Viitorului - Innovate Moldova (finanţat de USAID Moldova şi Embassy of Sweden in Chisinau).

________
28 martie 2023

.
Stimați pasageri!
De la 1 aprilie, traseul troleibuzelor 2 va fi schimbat. Se va deplasa de la stația Centru și va trece prin Autogara, Aeroport până la piața Baiducov, de la piață se va deplasa prin Aeroport, strada Sorocskaya, strada Kiev, Stadion, Centru. Traseul va funcționa între orele 06:00 și 20:00. De la 06:00 la 16:00 cu oprire la piața Baiduсov, după ora 16:00 pe traseu scurtat.

.
Stimați pasageri!
Vă informăm că din cauza numeroaselor solicitări din partea cetățenilor, începând cu data de 01 martie 2023, programul troleibuzului 6 va fi modificat. Programul 1 va începe la 5:54 în loc de 6:04, respectiv, la Gara de Nord va fi la 8:03 în loc de 8:13. Programul 2 va începe lucrul la ora 6:30 în loc de 6:20, respectiv, la Gara de Nord va fi la 7:41 în loc de 7:31, iar la Basarabia Nord la 17:24 în loc de 17:14. Urmați traseul din aplicația „Умный транспорт”.

.
Premierea celor mai buni angajați ai ÎM „Direcția de troleibuze din Bălți”!
Pe 1 februarie 2023 au fost premiați cei mai buni angajați ai ÎM „Direcția de troleibuze din Bălți”. Directorul a remarcat profesionalismul ridicat în munca angajaților, claritatea în rezolvarea sarcinilor stabilite, seriozitatea, eficiența personală și dăruirea la locul de muncă, o atitudine conștiincioasă față de munca lor și atingerea unor indicatori de producție înalți în anul calendaristic 2022.

________
01 februarie 2023

.
Solicităm că Radu Chișlea și reprezentantul „LEX 21” să își ceară scuze publice Î.M. "Direcției de troleibuze din Bălți"!
     În caz contrar, ne rezervăm dreptul de a apela la instanță cu această cerință.
     În 2021, șoferul scandalos al Î.M. "Direcțiea de troleibuze din Bălți", Radu Chișlea, a atras atenția publicului orașului. Nu vom relua acum esența acestui scandal, dar s-a bazat pe faptul că angajatul a fost concediat ilegal din Î.M. "Direcțiea de troleibuze din Bălți".
     De ce scandalul a devenit cunoscut societății? Deoarece reprezentantul „LEX 21” a luat parte activ la acesta și a transmis în direct toate întâlnirile și tot ce se întâmpla. Vă reamintim că acest cetățean ne-a intentat un proces, iar în acest caz a acționat în calitate de avocat soțul reprezentantului „LEX 21”. Au pierdut toate instanțele, iar drept dovadă vrem să publicăm decizia instanțelor de fond și a camerei de apel.
     Încă o dată, dorim sa transmitem publicului faptul că multe organizații publice în căutarea relațiilor publice uită de lege.
     Mulțumim!

.

Anunțarea concursului de selecție a unei societăți de audit.

În atenția subiecților activității de audit!


Întreprinderea municipală „Direcția de troleibuze din Bălți” anunță selecția competitivă a entităților de audit care să presteze servicii de audit statutar al situațiilor financiare ale companiei în anul 2022, în conformitate cu cerințele Legii Republicii Moldova nr. 271 din 15 decembrie, 2017 „Cu privire la auditul situațiilor financiare și a activităților de audit”, Legea Republicii Moldova nr.287 din 15 decembrie 2017 „Cu privire la contabilitatea situațiilor financiare”.

.
Începând cu 17 decembrie începe să circule noul traseu 2C, traseul 2A urmând să circule pe vechiul traseu
Dragi Bălţeni, dorim sa va anuntam ca incepand pe data de 17 decembrie 2022 unitatile de transport 2A vor circula pe vechiul traseu - DEPO - st. Al.cel Bun- st. Bulgară- st. Feroviarilor - Gara de Nord - str. Kiev - st. Suceava - st. Pervomaiscaia - Stadionul Oraşenesc- CENTRU - st. Decebal - DEPO.
Pentru a menține accesibilitatea de transport pe strada Sorokskaya, avem o nouă rută 2C - CENTRU- st. M. Vitiazul - st. Pervomaisvaia - st. Suceava - st. Kiev - st. Sorocskaia - Aeroport - Autogara - CENTRU. Noua rută va permite locuitorilor a străzii Sorokskaya să ajungă în alte microdistricte ale orașului.

.
ÎM „Direcţia de troleibuze din Bălţi” i-a felicitat pe copii de Ziua Copilului!
Pe data de 31 mai 2022, la ora 12:00, la intrarea în clădirea întreprinderii a avut loc O SĂRBĂTOARE dedicată Zilei Copilului!
Acest eveniment a fost organizat de PROFCOM pentru copiii și nepoții angajaților întreprinderii.
La program au fost prezenți clovnii care au arătat trucuri copiilor, au organizat concursuri, au jucat premii și au dat baloane.
Pe lângă clovni, la vacanță au participat și angajații companiei, care i-au bucurat pe copii făcându-le pictură pe față.

________
31 mai 2022

.
ÎM „Direcţia de troleibuze din Bălţi” îi felicită pe toți locuitorii și oaspeții cu ocazia Zilei Orașului
Pe data de 22 mai 2022 a avut loc o paradă dedicată Zilei Orașului în centrul orașului Bălți. La cortegiul festiv a participat ÎM „Direcţia de troleibuze din Bălţi”. Coloana de control era condusă de un nou troleibuz fără fir care străbate toată piața. În urma lui, a trecut o mașină-platformă pentru repararea rețelei de contact și a trecut o coloană de angajați ai întreprinderii. Angajații ÎM „Direcţia de troleibuze din Bălţi” au distribuit înghețată colegilor lor, celor care au dorit și copiilor care se aflau într-un troleibuz.

.

De Ziua orașului Bălți, transportul public va circula până la miezul nopții
De Ziua orașului Bălți, transportul public circula până la miezul nopții.
Acest lucru a fost efectuat pentru comoditatea pasagerilor, astfel încât să aibă posibilitatea de a ajunge acasă după concert.

________
20 mai 2022

.
Decizia cu privire la арrоbаrеа tarifelor pentru serviciile regulate de transport rutier contra cost de реrsоаnе in trafic municipal și local
Consiliul municipal Bălți DECIDE:
Se stabilește, următoarele tаrifе pentru serviciile regulate de transport rutier contra cost de persoane in trafic municipal:

Începînd cu 01.04.2022:
-taxa pentru о сălătorie а pasagerilor în transportul electric - 3 lei;
-abonament lunаr pentru реrsоаnе juridice - 250 lei;
-abonament lunar pentru unele categorii de cetățeni - 150 lei;
-abonament lunаr pentru elevii din instituțiile de învășămînt рrimаr și secundar
general - 40 lei;
-abonament lunаr репtru studenții colegiilor, școlilor profesionale și instituțiilor de
învățămînt superior - 60 lei.

________
18 martie 2022

.
Parcul de automobile al ÎM „Direcţia de troleibuze din Bălţi” a fost suplinit cu patru autospeciale
În cadrul implementării proiectului „Dezvoltarea transportului public din municipiul Bălţi” finanţat prin programul BERD „Oraşe Verzi”, parcul de automobile a ÎM „Direcţia de troleibuze Bălţi” a fost suplinit cu 4 autospeciale. Un an în urmă, întreprinderea municipală a anunţat procedura de achiziţie publică pentru livrarea vehiculelor speciale: un turn telescopic, un vehicul-platformă pentru repararea reţelor de contact şi două autoturisme marfă-pasager cu 5 locuri pentru pasageri.
Potrivit administratorului Elena Maximciuc: „Acesta este ultimul echipament achiziţionat în cadrul proiectului „Bălţi – Oraş Verde”. Echipamentele speciale vor permite specialiştilor noştri să repare rapid şi eficient reţelele electrice pentru troleibuze, ceea ce înseamnă că vom presta servicii calitative locuitorilor municipiului Bălţi.” Victor Caliujnîi, inginerul-şef a relatat despre parametrii tehnici ai echipamentului care a achiziţionat în cadrul proiectului „Bălţi – Oraş Verde”.

________
17 februarie 2022

.
Director al Direcției de troleibuze din Bălți va deveni o femeie
Comisia de concurs a făcut totalurile concursului pentru suplinirea funcției vacante de director al întreprinderii municipale „Direcția de Troleibuze”.
Potrivit unui соmunicat al Primăriei Bălți, învingătoarea concursului a devenit Elena Maximciuc, care a acumulat 9,57 puncte la proba scrisă și 8,57 la cea orală.
Au fost admiși la concurs șase candidați, printre care și doi foști directori ai întreprinderii din diferite perioade: Serghei Mihailov (anii 2012 — 2015) și Serghei Avramenco (anii 2015 — 2021). Ultimul a exercitat în ultimele luni interimatul funcției de administrator al întreprinderii.
Însă, la probe au participat doar patru candidați, iar ambii foști directori nu au mai luptat pentru acest post.

________
08 decembrie 2021
Toate drepturile rezervate © 2022
Î. M. Direcția de troleibuze din Bălți
mun. Bălți, str. Decebal, 132
+373 231 74 982
Close
Aveți întrebări? Scrieți mesaj!